Haal de wereld in huis: reisinspiraties toegepast op woondecoratie

Ben je een doorgewinterde reiziger, maar moet je vanwege bepaalde omstandigheden thuis blijven? Geen zorgen, je kunt nog steeds van de wereld genieten zonder je huis te verlaten. Door het toepassen van wat reisinspiraties in je woondecoratie, haal je de wereld in huis.

Stel je voor dat je woonkamer een mix is van culturen en stijlen van over de hele wereld. Een plek die zowel comfortabel als inspirerend is, waar je herinneringen aan prachtige reizen kunt koesteren.

Van reisfotografie naar muurkunst

Heb je een stapel vakantiefoto’s liggen? Waarom zou je ze niet omtoveren tot kunstwerken aan de muur? Je kan bijvoorbeeld een mooie collage maken van je favoriete foto’s en deze inlijsten.

Je eigen galerij creëren

Met jouw eigen foto’s kun je gemakkelijk een persoonlijke galerij creëren. Je kunt ze rangschikken op basis van de plekken die je hebt bezocht of op kleur voor een artistiek effect. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wereldse meubels voor een unieke touch

Als je houdt van unieke meubelstukken, kan het interessant zijn om meubels te kiezen die geïnspireerd zijn op verschillende culturen. Een Marokkaanse poef of een Indiase kast kan al snel een werelds tintje aan je interieur geven.

Accessoires met een verhaal

Accessoires zijn de perfecte manier om wat persoonlijkheid toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een handgeweven kleed uit Turkije of een houten beeld uit Afrika. Deze items kunnen dienen als prachtige herinneringen aan je reizen en voegen ook nog wat wereldse charme toe aan je woondecoratie.

Inspiratie uit verschillende culturen

Zoek naar accessoires die een verhaal vertellen over de plekken waar ze vandaan komen. Niet alleen voegen ze diepte en interesse toe aan je interieur, maar ze kunnen ook als gespreksstarter dienen wanneer je gasten over de vloer hebt.