AHOMEAWAYFROMHOME.NL

A HOME AWAY FROM HOME is een initiatief van het COA in samenwerking met de Rijksbouwmeester.

Evolutionary wooden houses

Evolutionary wooden houses08 Sep

Onze module wordt omgebouwd!

Momenteel wordt er één Finch module aangepast op de doelgroep van het COA. De unit die je op deze foto ziet had eerst een balkon. De schuifpui is naar voren opgeschoven en ook de keuken wordt verplaatst om meer leefruimte te creëeren. Hierdoor krijgt de module een gebruiksoppervlakte van 30m2 in plaats van 25m2. Ook zijn we deze zomer druk geweest met het ontwerpen van een interieur module dat het COA mogelijk in kan zetten op AZC’s. Het meubelstuk kan als bed, bank, bureau of kast ingezet worden. Daarover de volgende keer meer.
Evolutionary wooden houses21 Oct

Na maanden in een azc is het 'hemels' wonen

De afgelopen twee weken stond het prototype van Finch op het azc in Budel. Een aantal vluchtelingen uit dit azc mocht er overnachten, om het ontwerp te testen. De slotnacht was voor de NRC. Lees hier het artikel over deze laatste overnachting.

lees verder
Evolutionary wooden houses03 Oct

Eerste reactie van vluchtelingen is hartverwarmend

In samenwerking met COA en Vluchtelingenwerk Nederland hebben we de logees geselecteerd voor ieder drie nachten in onze module. De eerste twee azielzoekers hebben dit weekend een heel ander verblijf gehad dan anders. De eerste email vanochtend luidde dat de twee jonge mannen die de primeur hadden vooral het thuisgevoel hadden gewaardeerd en dat alles aanwezig was wat ze nodig hadden. Dinsdag gaan
lees verder
Evolutionary wooden houses03 Oct

Onze module is gearriveerd in Budel!

Afgelopen week is onze verbouwde module aangekomen op het AZC in Budel Cranendonck. Woensdag kwam het transport en werd de module geplaatst. Donderdag heeft de installateur de module op water, elektra en riool aangesloten en vrijdag hebben we hem ingericht.
lees verder
Evolutionary wooden houses13 Sep

Eén meubelstuk met vier functies!

Omdat ons prototype al vergevorderd was toen we in de race waren van de COA competitie, heeft het COA ons na de slotmanifestatie extra uitgedaagd. De vraag die ontstond was om een oplossing te bedenken om in tijdelijk situaties meerdere mensen op een kleine oppervlakte te huizen, met behoud van zoveel mogelijk privacy. Zie hier een maquette van ons idee hoe één meubelstuk de functie van bed,
lees verder
Evolutionary wooden houses06 Sep

Finch building op Java eiland Amsterdam

Tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie zal er een duurzame off-grid stad op ‘t Kop Java eiland in Amsterdam ontstaan. Deze stad genaamd FabCity is een initiatief van Pakhuis de Zwijger en Europe by People. Van 11 april tot 26 juni zijn er volop activiteiten, worden er internationale delegaties ontvangen en zet Nederland zijn beste beentje voor.

lees verder